13 Ползи от лешниково масло за кожа

като лешникови орехи? Е, така и кожата ви. Човек получава усещане за екстаз от лешникови вкусотии, защо да не оставите кожата ви да се задълбочи в същата ярост. Да, лешниците не просто имат добър вкус; Техните мразовити пресовани петролни брави зашеметяващи предимства за вашия коефициент на обжалване. Лешник, който е с размерите на мрамор, е пълен с минерали, както и с витамини като магнезий, калий, калций, фолат, цинк, желязо, манган, витамини А, С, Е, К, тиамин, рибофлавин, пиридоксин, пантотенова киселина , както и ниацин. Няколко от най -добрите предимства от използването на лешниково масло за кожата са подробно описани по -долу.
[Също така прочетете: Ползи за здраве и уелнес на лешниците]

Топ 13 ползи от лешното ожесточено масло
Източник: Eatfit.Cooking1. Thwarts въздейства на това, което мотивира развитието на раковите кожни клетки
Едно от основните предимства на използването на лешници за кожата е, че те са пълни с антиоксиданти, както и с бета-ситостерол, които спират процеса на развитие на раковите кожни клетки. Маслото, извлечено от ядките, се обезвреди, както и деактивира съществуващите злокачествени клетки в интегменталната система, като по този начин осуетява възможността за ракови клетки, разпространени в цялото тяло. Алфа-токоферол, вариант на витамин Е също играе функция при осуетяване на канцерогенната система, която води до пролиферация на ракови клетки.
Източник: Rainshadowlabs.com2. Грижа за кожните състояния
Лешниците са изобилни при здрави флавоноиди като катехини, както и танини, които правят тези ядки много ефективни стипси. Спърващото високо качество на лешното масло подпомага накисването на масло от порите на епидермиса, като по този начин позволява на тях да се свият в крайна сметка лекуващи акне, пъпки, както и черноглави. От друга страна, антибактериалните качества се сблъскват с вредни бактерии, процъфтяващи по кожата, което помага при лекуването на белези, както и на белези, оставени от намаляването на порите.
Източник: VineverAskincare.WordPress.com3. Сигурност от увреждане на UV лъчи
Друго предимство на лешниците за кожата е, че те действат като естествен слънцезащитен крем за кожата, подпомагаща филтрирането на междуцелевите UV лъчи на слънцето. Поради това специфично високо качество на лешното масло, той се използва като компонент в много слънцезащитни лосиони, както и в кремовете. Маслото от лешник изобилства от витамин Е, което е изключително ефективно при предпазване на кожата от неблагоприятните въздействия на UV лъчите на Слънцето. Пригответе формулировка чрез смесване на лешново масло с авокадо, орех, както и сусамово семе, както и прилагайте точно същото рутинно върху кожата си, за да я поддържате здрава, както и лъскава.

Източник: salisburyvna.org [също прочетете: ползи от маслото Moringa]
4. Хидратиране на кожата
Витамин Е, както и здрави мазнини, които са открити в лешници в обилни количества, също помагат за поддържане на кожата добре подхранвана, както и хидратирана. По този начин, ядките действат като изключителен балсам за кожата, подпомагаща, за да се задържи на гладката си, както и меката текстура. Прилагането на формулировката, посочена по -горе, ще бъде дълъг метод за осигуряване на подхранване на кожата.

Източник: bintangberjuta.blogspot.com5. Осуетяване и/или забавяне на преждевременното стареене на кожата
Само чаша лешници се състои от около 85% витамин Е. лешниците също са пълни с витамини А, С, както и К. Тези витамини работят поотделно, както и в унисон, за да запазят младостта на кожата, спираща образуването на бръчки както и гънки. Преждевременното развитие на фините линии на челото или сделката с сделката също се проверява, като по този начин се забавят началото на процеса на стареене на кожата ви. Интегрираните въздействия на витамини А, както и С, които изобилстват от антиоксиданти, изхвърлят безплатни радикали, както и токсини от кожата, което в крайна сметка проверява появата на фини линии, както и гънки.
[Също така прочетете: Топ 5 компоненти против стареене, открити в кухнята]

Източник: Actonskincare.com6. поддържа кожата по -млада, както и сияйна
Лешниците са пълни с антиоксиданти, които играят решаваща функция за поддържане на кожата в розовото на здравето и благосъстоянието, освен че я оставят да си свети. Антиоксидантите са изключително ефективни в борбата с безплатни радикали, както и в други вредни токсини, циркулиращи в кръвта. Антиоксидантите избавят кожата от безплатни радикали, които имат потенциала да нанесат трайни увреждания на кожата ви.
Епидермисът също е защитен от смъртоносна UVA, както и от UVB лъчи на слънцето. След това отново, антиоксидантите в комбинация с флавоноидите в ядките подобряват напредъка на новите кожни клетки, както и се отърват от мъртвите клетки. Това подмладяване, както и процесът на съживяване, води до това, че кожата ви изглежда много по -млада, както и сияйна.

9. Овлажнява, както и омекотява
Ползите от лешното масло за кожата включват овлажняване, както и омекотяване на тъканите на кожата. Това се дължи на наличието на витамин Е, фитостероли, както и стеаринови киселини. Магнезият, калций, както и калиев материал на лешното масло за справяне с асистенции за омекотяване на кожатаnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.